2019-08-08
Zabıta'dan Bayram Öncesi Denetim

Halk sağlığı için Kurban Bayramı öncesi rutin gıda güvenliği denetimlerini sıklaştıran Acıpayam Belediyesi Zabıta ekipleri kontrollerini sürdürüyor.

Günlük kent yaşamı içinde en önemli konular arasında bulunan ve yeme içme hizmetleriyle kentteki halkın sağlığını doğrudan etkileyen gıda üretim ve satışının yapıldığı yerlerdeki gıda ve hijyen denetimleri belediye zabıta ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Sosyal hayatın önemli bir parçası olan lokanta ve kafelerin halk sağlığı açısından yasal ve bilimsel kriterler çerçevesinde hijyen denetimini yapan görevliler çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Özellikle Kurban Bayramı’nda yaşanacak yoğunluk öncesi denetimlerini arttıran ekipler, habersiz gittiklerini işletmelerdeki eksiklikleri işletme sahiplerine bildirerek en kısa zamanda kriterlere uygun hale gelmesini sağlıyor.

Halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Gıda ile ilgili olan tüm işletmelerin, insan sağlığını etkileyebilecek bütün risklerin farkında olması ve sorumluluğunu taşıması oldukça önemlidir” dedi.