Haberler
2021-07-19
HAYVAN PAZARINDA KURBAN BEREKETİ

Kurban Bayramı Arefesinde Acıpayam Canlı Hayvan Pazarında hareketlilik yaşanırken besiciler ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar başladı.

 

Acıpayam Belediyesinin Kurbanlık hayvan satıcılarının ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanan hayvan pazarında gerekli önlemler alınırken; Kurban Bayramı öncesinde tüm vatandaşlara rahat bir alışveriş yapma imkânı sunmaya çalışılıyor. 

 

Özellikle Acıpayam'ın köylerinden getirilen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların görücüye çıktığı hayvan pazarında kurban pazarlığı da şimdiden başlamış durumda.

 

Bu yıl kurban fiyatlarının çok uygun olduğunu ifade eden besiciler herkesin kurban kesebileceğini belirttiler. 

 

Acıpayam Belediyesi Veteriner hekim Uğur TOSCALI, Sağlık ve Temizlik İşleri Müdürü  Veteriner Hekim Osman Küçükpehlivan ve görevli belediye personeli canlı hayvan pazarında gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alışveriş yapmaları için gerekli önlemleri almış durumda.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN; "İlçemiz bölgemizin en fazla hayvan potansiyeline sahip olduğu bilinciyle hayata geçirdiğimiz Canlı Hayvan Pazarımız yaklaşan Kurban Bayramına hazır. Ege Bölgesi’nde 3’üncü sırada Denizli İlinde 1’inci sırada potansiyele sahip bir pazardır. Sadece Acıpayam için değil Bölgemiz için de oldukça büyük önem arz etmekte. Çalışmalarımızı bu alanın gelecekte hayvan borsası olması yönünde olacaktır. Pazar, Acıpayam ekonomisine ciddi boyutlarda katkı sağlıyor. Bu vesileyle başta Belediye çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar dilerken  yetiştiricilerimize hayırlı kazançlar ,vatandaşlarımıza iyi alışverişler diliyorum. Tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun "dedi.