2019-11-30
Depremzedelere müjde

AK Parti Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin, Acıpayam, Çardak ve Bozkurt’ta depremden zarar gören vatandaşlara, DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkı veren yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini açıkladı.

AK Parti Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli’nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerindeki depremlerde zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek önemli bir düzenlemenin yapıldığını açıkladı. Şahin Tin, “Bu yasal düzenlemeden sonra umarım iktidarın depremzedeleri sahipsiz bıraktığı iddiasını ortaya atanlar, deprem gibi bir afeti siyasete malzeme yapanlar özür dileme erdemini de gösterirler” dedi.

“HAK SAHİPLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Kanun teklifinin 14. Maddesinin yasalaşmasıyla Acıpayam, Çardak ve Bozkurt dahil son dönemde yaşanan depremler sonucu ortaya çıkan ve birçok vatandaşı mağdur durumda bırakan hak sahipliği sorununu çözdüklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kanunlaşan 14. Madde ile 1959 tarihli 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlere, Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’un geçici 26’ncı maddesinin birinci fıkrasına eklenen düzenleme ile Denizli’mizin 3 ilçesindeki vatandaşların mağduriyeti ortadan kaldırılmış oluyor. Artık bu ilçelerimiz yapılan bu düzenlemeyle DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkını elde ediyorlar. Memleketimizin çözüm bekleyen bir sorununu daha çözmenin huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.