Haberler
2019-11-15
Atatürk'ü Anma Konferansı

Acıpayam Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu bir süredir devam ettirdiği etkinlikler serisine dün Talip Özkan Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği Atatürk'ü Anma Konferansı ile bir yenisini daha ekledi.

 

Kurumlar arası dayanışmanın en güzel örneklere imza atan Konferans'a İlçe Kaymakam Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut,İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü  Alpaslan Altuğ, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri ile belediye personeli katıldı.

 

Konferansın konuşmacıları Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Mithat Aydın ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Kamuran Şimşek  idi.

 

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Kamuran`Şimşek; Atatürk’ün Ölümünün İç ve Dış Basında Yansımaları konu başlığı altındaki tarihsel bilgi ve görüntüleri dinleyicilerle paylaşırken Aydın ise Ölümünün 81.  Yılında Atatürk ve Anadolu İhtilali başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Doktor Öğretim Üyesi Kamuran Şimşek Atatürk'ün vefatının iç ve dış basında yansımalarını, Atatürk sevgisi ve dehası üzerinden anlattı.

 

Dünyada ve yurtta barışı önemseyen bir liderin savaştığı ülke liderleri ve komutanları tarafından bile saygı ve sevgiyle karşılandığının altını çizdi. Şimşek, vefat haberlerinin söylemi üzerinden Büyük Önder'in yurt içi ve yurt dışında nasıl sevildiğini tarihi video ve fotoğraflarla dinleyicilerle paylaştı.

 

Konferansın diğer konuşmacısı Prof. Mithat Aydın ise Atatürk'ü bilinmeyen insani yönleri, hassasiyetleri, incelikleri ve sohbetleri ile ele alırken  Milli Mücadele'deki liderliğini de örnek görseller ve anılar üzerinden dinleyicilere aktardı.

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan ve millet sevgisi, insan ve ağaç sevgisi, hayvan sevgisi, din sevgisi, aile ve arkadaş sevgisi gibi yönlerine de dikkat çeken Prof. Aydın konuşmasında yerli ve yabancı gazetecilerin, yazarların Atatürk ile ilgili anı ve sözlerine de değindi. Atatürk'ün farklı yönleriyle anıldığı konferans dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

 

Etkinlik, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan'ın konuşmacı Şimşek'e, hediye takdim etmesinin ardından gerçekleştirdiği kısa ve duygu dolu konuşma ile devam etti.

 

Konferans İlçe Kaymakamı Ali Şanlıer'in  Prof. Aydın'a hediyelerini takdim ederken gerçekleştirdiği ve Atatürk'ü anlamanın ve okumanın önemine dikkat çeken konuşması ile son buldu.