2019-11-15
Acıpayamlı Kıbrıs gazilerine madalya ve berat

Acıpayam'dan  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 1974 yılında Barış Harekatı için gidip 'Gazilik' unvanı alan gazilere  ve yakınlarına madalya ile berat verildi.

KKTC hükümeti tarafından Acıpayam’lı gazilere gönderilen madalyalar için Acıpayam Belediyesi Kır Düğün Salonunda  tören düzenlendi.

Törene, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Altuğ, daire ve kurum amirleri, devlet övünç madalyası alacak gazi ve gazi yakınları törene katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, gazi ve gazi yakınına milli mücadele madalyaları ve beratlarını teslim etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.