2022-09-19
19 Eylül Gaziler Günü Etkinliklerle Kutlandı

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” ünvanının verildiği  19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü İlçemizde kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Eski Hükümet Konağı Bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve kutlama programı düzenlendi.

Kaymakamımız Sayın Mustafa GÜRBÜZ ve Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan program, Saygı duruşu, İstiklâl Marşının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Törene; Acıpayam Kaymakamı  Mustafa GÜRBÜZ, Acıpayam  Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şammas ALTAN, Kurum Amirleri, Gaziler, Şehit aileleri, siyasi parti ve stk temsilcileri ile öğrenciler katıldı.