2021-07-15
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de  anıldı.

İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  münasebetiyle; Acıpayam Kaymakam Vekili Kerem Yenigün, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve ilçe protokolümüzün katılımıyla ilçemiz Garnizon şehitliğinde, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla şehitlerimize gönderildi.

Akşam ise  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle  Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe ; Acıpayam Kaymakam Vekili Kerem Yenigün, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Altuğ, Daire ve Kurum Amirleri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yüyüşü ilçe protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirilmesinin ardından saygı duruşu, istiklal marşı, kuran-ı kerim tilaveti ve dualar şehitlerimizin ruhuna gönderildi.

Törene katılanlar, meydanda bulunan ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Millete Sesleniş’ konuşmasını izledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından 15 Temmuz Belgeseli, fotoğraflardan oluşan 15 Temmuz slaytı ve müzik dinletisi ile program sona  erdi.