2021-03-30
Yayalar Kırmızı Çizgimiz ❗ 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği konusunda başlattığı "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" projesinde Acıpayam’da yerini aldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte, Acıpayam Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem,AK Parti İlçe Başkanı Fikret Gümüş,İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Altuğ, İlçe Jandarma Komutanı Üstgm.Yasin Gökçe ve daire amirlerinin  katılımlarıyla, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı trafikte yaya önceliğine farkındalık çekmek amacıyla başlatılan kampanyaya destek vererek yaya geçitlerinde bulunan orta beyaz şeritleri kırmızıya boyama işlemleri gerçekleştirildi.

Etkinlikte, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlandı.