2019-11-10
SAYGI,HASRET VE ÖZLEMLE...

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü olan 10 Kasım Acıpayam'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Acıpayam'da anma töreni, sabah saat 08.45 de Atatürk Anıtı önünde başladı.

Buradaki törene Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Cumhuriyet Başsavcısı Sefa Altındağ, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan,PAÜ. Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Öğr. Gr. İkbal Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05'de geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Acıpayam Talip Özkan Sanat Merkezinde Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmdenası ile başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Öğrencilerin şiirler okumasından sonra okulun orotoryosu sahne aldı.

Anma programı Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin söylenmesi ile sona erdi.