2022-06-15
ACIPAYAM BELEDİYESİ’NDEN LARVA İLE MÜCADELE

Acıpayam  Belediyesi Sağlık ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sivrisinek ve karasinekle kaynağında mücadele çalışmalarını hızlandırdı.

Ekipler yapılan planlama doğrultusunda şehir genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, süs havuzları, açık alanlara bırakılan lastikler ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan açıklamada, Şubat ayında başlatılan bu çalışmaların larva üremesinin engellenmesi açısından önem taşıdığı belirtilerek, yaz aylarında büyük sıkıntı oluşturan sinek ve sivrisinekle mücadele amacıyla başlatılan çalışmaların yaz ayları süresince de devam edeceği belirtildi.