2019-04-11
TÜM KONULARIYLA DEPREM

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu “Tüm Konularıyla Deprem” başlığını taşıyan bir konferans düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın’ın konuşmacı olduğu konferansa ilçe protokolünden Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar ve daire amirleri, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Acıpayam MO Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakmamızı sağlayan ve depremi tarihi ile ele alan Prof. Ali Aydın, “depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi, ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski” gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı.

İlgiyle ve merakla dinlenen konferans soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu. Konferans'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 174. Yılına da vurgu yapılırken katılımcılardan İlçe Emniyet Amiri Naci Avşar'a büyük alkış geldi.