2019-03-12
Milli Şairimiz Mehmet Akif, Vefatının 98. Yıldönümünde Saygıyla Anıldı

Acıpayam'da İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlendi.

Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile ilgili Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe , İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, Daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili sunum, şiirlerin okunması, öğretmen ve öğrencilerden tarafından 12 Mart konulu oratoryo sunuldu.

İlk, orta ve liseler arası düzenlenen " İstiklal Marşını Güzel Okuma " yarışması ile “Mehmet Akif” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü ve gaziler tarafından verildi.