2019-06-10
HAZIRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Acıpayam Belediye Meclisinin Haziran ayı oturumu gerçekleşti.

Acıpayam Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu Acıpayam  Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan'ın İstanbul'da yerel yönetimler toplantısında olması nedeniyle Başkan Vekili Şükrü Yalçın Başkanlığında gerçekleşti.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMASI

Gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi ve Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine seçilecek üyelerin belirlenmesine dair Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Raporunun Mecliste görüşülmesi için gündeme alınması hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısı, AK Parti  meclis üyelerinin çoğunluk oyuyla kurulmaması kararlaştırıldı ve Belediye Zabıtası ile devam edilmesi kararlaştırıldı.

SERA ALANLARI

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (f) fıkrası gereğince hazırlanan, belediyemizin vergi, resim, harç ve ücretlere ilişkin 2019 yılı ücret ve tarifeleri içerisinde görüşülmeyen, sera yapılacak yerlerin her bir m2's için alınacak harç miktarlarının belirlenmesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı, gündeme geldi.

Bu konuda CHP meclis gurubunun  ücret alınmasın önerisine karşılık AK Parti  gurubu oy çokluğu ile aldığı karar sonrası metrekaresi 0.10 kuruş olarak belirlendi.Yani bir dekar sera alanından (Yüz Tl.) ücret alınacak.

ESKİ CEZAEVİ YERİ

Uygulamalı imar planında, Acıpayam Belediyesi Gazi ve Kültür evi alanı olan, Yukarı Mahalle, 60 ada, 14 nolu parsel üzerinde bulunan Cezaevi ve Lojman vasfındaki taşınmazın halkın ortak kullanım alanı olarak, ilçemiz halkına kazandırılmaz üzere Maliye Hazinesinden Belediyemiz adına kesin tahsisinin yapılmasına ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı, ise komisyona havale edildi.

AKALAN'DAKİ SULAMA SUYU ÜCRETİ

Akalan'daki Belediyeye ait su pompalarının ücretlerinin ve pompaların elektrik tüketim bedellerinin belrilenmesi için Tarım Komisyonuna havale edildi.