2017-08-09
EN GÜZEL ÖDÜL

Öğrencilerimiz "Çanakkale Gezisi" İle Ödüllendirildi

Ortak Sınavlar’da başarılı olan öğrencilerimiz Çanakkale gezisi ile ödüllendirildi. Geçen yıl 1.si yapılan gezinin bu yıl 2.si yapılarak Çanakkale Gezisi gelenekselleştirildi.

Ortak Sınava katılacak ortaokul öğrencilerine eğitim-öğretim yılı başında 0-10 arasında yanlış yapanların Çanakkale gezisi ile ödüllendirileceği söylenmişti.

Geçen yıl, İlçe geneli 84 öğrenci bu başarıyı sağlamış ve Çanakkale’ye geziye götürülmüştü. Bu yıl ise bu sayı 170’e yükseldi ve öğrenciler ücretsiz olarak geziye katıldılar.

Bu proje ile geçen yıldan bu yana hem öğrencilerin başarısının hem de okulların başarısının arttığı görüldü. İlçemiz bu yıl ortak sınavlar sonucunda İl’de ikinci sıraya girmeyi başardı.

Bu çalışma ile öğrencilerimiz tarihi-doğal güzellikleri görme fırsatını buldular. En önemlisi de Çanakkale ruhunu yaşadılar. Öğrencilerimiz dolu dolu geçen 22-23-temmuzdaki 2 günlük geziden çok memnun olduklarını, başarmak için gayret göstermenin gerektiği ama başarının sonucunun da mutluluk getirdiğini ifade ettiler.

Öğrencilerimiz genç yaşta Çanakkale ile tanışma fırsatı buldukları için Acıpayam Kaymakamlığına, kendilerine ulaşım konusunda destek olan Acıpayam Belediye Başkanlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.