2017-08-08
BAŞKAN ŞEVKAN KARAHÖYÜKAFŞARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, Karahöyükafşarı mahallesinde üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şevkan, mahallede yapılan çalışmaları incelemeleri sırasında mahalle halkı ile de sohbet etme fırsatı buldu.

Geçtiğimiz Ramazan ayında Karahöyükafşarı mahallesinin geleneksel olarak düzenlediği sıyrat etkinliğine katılan Başkan Şevkan, mahalle halkının bayramda toplanarak örf ve adetlerini yaptıkları alanda incelemeler yapmıştı.

Mahalle halkı bu alanın düzenlemesi için Başkan Şevkan'a isteklerini dile getirmesinin ardından Belediye ekipleri buranın Kurban Bayramına yetiştirilmesi için yoğun çaba sarf ederek buradaki çalışmalarını tamamladı.

Karahöyükafşarı Mahalle Muhtarı Ahmet Karadağ, mahallemizde 1000 yıllık bir gelenek olan SIYRAT hala sürdürülüyor. Dini bayramların ikinci günü köyün erkekleri öğle namazı sonrası okul bahçesinde toplanırlar.Eğer kurban bayramı ise kesilen kurbanların boyun etleri pişirilir ve gruplar halinde yenir.Daha sonra dua edilir ve köy mezarlığına gidilerek ziyaret edilir'' dedi.

Karadağ, Mahalle halkımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz ile birlikte hem eğlenmek hem de örf adetlerimizi yaşatmak için toplanma alanımız olan Dağdıra mevkiinde Acıpayam Belediyemiz tarafından düzenleme çalışmaları yapıldı. Bu alan Belediyemiz yapacağı peyzaj düzenlemesi ile piknik alanı haline getirilecek. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan ve çalışma arkadaşlarına mahalle halkım adına teşekkür ediyorum'' dedi.