2018-02-09
ACIPAYAM BELEDİYESİNDEN KÜLTÜR HİZMETİ

Acıpayam  ilçesi ve çevresi hakkındaki tarihi bilgileri içeren Ali Vehbi Aykota'nın 1951 yılında basılan 'Acıpayam' adlı kitabı, güncellenerek yeniden basıldı.

Acıpayam Belediyesi Kültür Hizmeti adı altında tekrar basılan Acıpayam kitabının yazarı Ali Vehbi Aykota’nın torunları Acıpayam Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi.

1881 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aynı yılda doğan ''kırmızı şeritli İstiklal Madalyası' sahibi Acıpayam Karahöyük mahallesinden Emin Ağa oğlu Ali Vehbi Aykota'nın torunları Mürşit Aykota ve Tülay Aykota Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan'ı makamında ziyaret etti.

Ali Vehbi Aykota’nın torunları Mürşit Aykota beyefendi  ve Tülay Aykota hanımefendiye yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Başkan Şevkan, ‘’Bu kitap aslında bizim bir şeyi daha net görmemizi sağladı.Yıllardır hep söylediğimiz ‘’BİR SEVDADIR ACIPAYAM’’ sözünün dün bu topraklarda yaşayan atalarımızın yaptıklarında da temel bir düstur imiş, ümidimiz yarın ki torunlarımızda da öyle olmasıdır’’dedi.

Acıpayam Belediyesinin Kültür hizmetleri adı altında Ali Vehbi Aykota'nın yazdığı ACIPAYAM adını taşıyan kitabın tekrar basımı fikri ve orjinal şekliyle basım çalışması için bizlere katkı sağlayan hemşehrimiz Prof. Dr. Turgut Tok hocamıza, kitabın basım iznini veren AYKOTA ailesine ve özellikle Mürşit AYKOTA beye tüm Acıpayamlılar adına teşekkür ediyorum diyen Başkan Şevkan, ACIPAYAM kitabını temin etmek isteyen hemşehrilerimiz Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden alabilirler’’diye konuştu.