2017-03-18
ŞEHİTLİKTE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Acıpayam Garnizon Şehitliğinde  tören düzenlendi.

Buradaki törene Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Dağ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti İlçe Başkanı Nurhayat Şanlı,CHP İlçe Başkanı Baki Tatar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,şehit yakınları, gaziler gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitliğe çelenklerin konulmasının  ardından şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından okunan dualar şehitlere gönderildi ve tören kıtası şehitler anısına üç el saygı atışı yaptı.

İlçe Protokolü Acıpayam Garnizon Şehitliğindeki  şehitlerimizin mezarı başlarında dua okudu.

ANMA PROGRAMI TALİP ÖZKAN KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Duygu dolu anları içeren tiyatro gösterimi, orotoryo ve okunan şiirlerin ardından  ilçe genelindeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol ve şehit  aile yakınları tarafından ödülleri verildi.