2018-03-12
Milli Şairimiz Mehmet Akif, Vefatının 97. Yıldönümünde Saygıyla Anıldı

Acıpayam'da  İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlendi.

Acıpayam Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile ilgili Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı  İsmail Güdül, Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir,   Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Tüfekçi, Şehit aileleri ve Gaziler,Okul Müdürleri, Daire, Kurum Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini  belirten konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili sunum, şiirlerin okunması, öğretmen ve öğrencilerden tarafından 12 Mart konulu oratoryo  sunuldu.

İlk, orta ve liseler arası düzenlenen " İstiklal Marşını Güzel Okuma " yarışması ile “Mehmet Akif” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü ve gaziler tarafından verildi.