2018-10-04
Dikkat “HATALI SÜRÜCÜYE KIRMIZI DÜDÜK” ile Uyaracaklar

Acıpayam Emniyet Müdürlüğü tarafından İlçe Merkezindeki İlkokul ve Ana Okullardaki öğrencilere tişört, şapka ve kırmızı düdük dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan, trafik kazalarının önlenmesi ve 100 günlük eylem planı çerçevesinde "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında  Acıpayam Anaokulu öğrencilerine  beyaz tişört, şapka ve kırmızı düdük dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında hedef kitle olan Ana sınıfı 5 yaş gurubuna yönelik ilçe merkezinde bulunan tüm ana okullarına dağıtım ve bilgilendirme çalışmaları devam etmekte.

Okul ziyaretlerine İlçe Kaymakamı Ali Şanlıer,Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, İlçe Jandarma İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi katıldılar.

SÜRÜCÜLER KURAL HATASI YAPMAYIN

Öte yandan minik öğrenciler emniyet kemeri ve kural hatası yapan sürücüleri kırmızı düdük ile ikaz edecekler.Okullardaki bu etkinlik ve eğitimlerin oldukça yararlı olduğu kurallara uymanın küçük yaşta öğretilmesi açısından da büyük önem taşıdığı ifade edildi.