2019-01-04
ANNE BABA HAYDİ OKUMAYA ve GÖKKUŞAĞININ SEKİZİNCİ RENGİ PROJESİ

Acıpayam Anaokulu tarafından yürütülen ANNE BABA HAYDİ OKUMAYA ve GÖKKUŞAĞININ SEKİZİNCİ RENGİ projelerinin tanıtımı, proje paydaşı olan Acıpayam İlçe Halk Kütüphanesi’nde yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında başlanan “Anne Baba Haydi Okumaya” projesinin amacı öğrencilerde ve özellikle velilerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; çocukları ve anne babaları televizyon, tablet ve telefondan uzaklaştırmaktır. Bunun için Acıpayam Anaokulu’nun tüm öğrencileri ve velileri ilçe halk kütüphanesine üye olmuşlardır. Her ay ilçe halk kütüphanesinde veli ve öğrencilerin katılımıyla okuma etkinlikleri düzenlenmektedir.

2017-2018 eğitim öğretim yılında başlanan “Gökkuşağının Sekizinci Rengi” projesinin amacı farklı eğitim ortamları ve materyaller geliştirerek çocuklarımızın farklılıkları ayrıştıran değil kucaklayan, merhametli, kendisiyle ve çevresiyle barışık, empati yeteneği gelişmiş, saygılı, hoşgörülü, sorumluluk sahibi, akranları ve toplumla uyum içinde yaşayan bireyler olmalarına katkı sağlamaktır. Projenin bir ayağı olan, Acıpayam Anaokulu’nda oluşturulan “Farklılıklara Saygı Kitaplığı” ilçedeki tüm çocukların ulaşabilmesi için İlçe Halk Kütüphanesinin desteğiyle, kütüphanemizde “Gökkuşağının Sekizinci Rengi-Farklılıklara Saygı Kitaplığı” oluşturulmuştur.

Acıpayam Halk Kütüphanesinde yapılan etkinliğe Acıpayam Kaymakamımız Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanımız Dr.Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman İzgi, İlçe Emniyet Müdürümüz Naci Avşar, İlçe Kütüphane Müdüresi Aysun Özkan, Acıpayam Anaokulu Müdüresi İkbal Aksakallı, daire amirleri, öğretmenler, ögrenciler ve aileleri katıldı.