2017-05-15
ACIPAYAM CUMHURİYET ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.

Bilim fuarının açılış törenine, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Ünver, Okul Müdürü Bülent Özoğul, okul müdürleri, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bilim Fuarında bir konuşma yapan Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu Bülent ÖZOĞUL, “Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir diyerek emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri  öğretmeni Semih Akbaş yaptığı konuşmada; TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim  fuarımızda Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Türkçe alanlarında toplamda 20 proje bulunmaktadır. Projelerimizin yapım aşamasında öğrencilerimiz doğrudan sahada çalışmış, projelerde danışman olarak görev yapan öğretmen arkadaşlarım gerekli rehberliği yapmışlardır. Biz Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu olarak bu çalışmada bir aile olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Proje yürütücüsü olarak , bu çalışmalarda yer alan öğrencilerime , birlikte çalışmaktan gurur duyduğum ve desteklerini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kitap hastanesi projesinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a da  teşekkürlerimi sunuyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu  öğrencileri halk oyunu gösterisi sundular.

Açılış kurdelesinin kesiminde konuşan Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, ‘’Okulda öğrenilen bilgilerimizin ürünlerini alma zamanı. Hazırladığımız projeleri TÜBİTAK’ın destekleriyle gerçek hayata dönüştürüyoruz. Ülkemizin geleceği için gençlerimiz bizler için önemli. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum ‘’dedi.

Yapılan açılış töreni sonrası projeler öğrenciler tarafından protokole anlatıldı ve  ziyaretçilere ikramda bulunuldu.