2017-10-09
869 YILLIK COŞKU

Denizli Büyükşehir Belediyemiz,Tavas Belediyemiz, Acıpayam Belediyemiz, Serinhisar Belediyemiz ve Acıpayam Dernekler Birliğince ortaklaşa düzenlenen 869 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türklerin yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı seferine karşı yaşanan zaferin yıldönümü için düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Savaşın temsili olarak yaşandığı Anıttepe'de saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başlayan programda Kazıkbeli Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler için saygı yürüyüş yapıldı.

ÇADIRLAR KURULDU

Eski Türk savaşçılarının kıyafetlerinin ve kullandığı silahların sergilendiği programda Oğuz boylarını temsilen çadırlar kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Halk Oyunları Grubu'nun gösterilerinin düzenlendiği etkinlikte Denizli'ye özgü keşkek ve tarhana çorbasının yanında Özbek pilavı, ayran ve çeşitli ikramlar yapıldı. Yağışlı havaya rağmen coşku içinde geçen tören vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.